Kup Razgrad 2014.

     Po već ustaljenoj tradiciji SK „Niš“ je učestvovao na još jednom takmičenju u organizaciji naših prijatelja, SK „Antibiotik“ iz Razgrada u Bugarskoj. Kao i uvek, domaćini su uspeli da organizuju jedan fantastičan turnir, a što se nas tiče nisu ni rezultati izostali.

     Iz našeg kluba učestvovali su: Luka Grozdanović u konkurenciji seniori olimpijski luk, Svetlana Nikolić – seniorke olimpijski luk, Katarina Milošević – seniorke olimpijski luk i Nikola Stefanović – juniori olimpijski luk.

     Takmičenje je počelo u subotu kvalifikacijama i potom eliminacijama u mešovitom timu. Grozdanović je završio kao šesti među seniorima dok je među seniorkama Katarina (inače juniorka po godinama) bila treća i oborila državni rekord za juniorsku konkurenciju sa ispucanim 541 krugom, dok je u istoj konkurenciji Svetlana bila četrnaesta. Naš kadet koji se ovog puta takmičio u konkurenciji juniora, Nikola Stefanović, bio je ubedljivo prvi sa 562 kruga.

     Rezultati iz kvalifikacija su našu mešovitu ekipu Grozdanović/Milošević plasirali na treće mesto, no na našu veliku žalost nije ostalo tako i posle raspucavanja već su završili kao četvrta ekipa.

     Takmičenje je nastavljeno u subotu sa individualnim eliminacijama. Luka je stigao do četvrtfinala gde je izgubio od iskusnog Hristova iz Rusa rezultatom 6-2. Svetlana i Katarina su se srele već u prvom kolu raspucavanja gde je Katarina bila bolja sa 6-0, no na žalost u četvrtfinalu je ispala od takmičarke iz kluba domaćina. Stefanović je opravdao svoju ulogu favorita među juniorima i posle raspucavanja ponovo bio prvi i uzeo zlatnu medalju.

     Sve u svemu još jedan lep i uspešan turnir za naše takmičare. Pamtimo i bolje, no jedno zlato i državni rekord svakako nisu slab učinak. Ovo je nama svakako najdraži turnir u regionu pošto pored takmičarskog ima i tradicionalno prijateljski značaj.