Nikola Stefanović oborio državni rekord

Član SK "Niš" i član omladinske reprezentacije Srbije, Nikola Stefanović, oborio je državni rekord u kategoriji kadeta na Omladinskom Evropskom Prvenstvu koje se trenutno održava u Ljubljani. Reprezentacija Srbije se trenutno nalazi u Ljubljani sa trenerom Čolovićem gde će do subote predstavljati našu zemlju. Ovo je ujedno i poslednje takmičenje za osvajanje kvota za predstojeće Omladinske Olimpijske Igre.

 

Naši mladi reprezentativci su odlično startovali juče u Ljubljani. Posle kvalifikacija naš član, Nikola Stefanović oborio je državni rekord u disciplini 60m Round sa veoma dobrih 620 krugova. Njegov kolega, Nikola Dinić, takođe član našeg kluba ispucao je 547 krugova. U individualnim eliminacijama, posle kvalifikacija, na našu žalost obojica su eliminisani iz daljeg takmičenja. Stefanović je posle zaista izvanredne borbe izgubio od reprezentativca Češke Republike rezultatom 6-5. Dinić je takođe imao čeha za protivnika ali je izgubio rezultatom 7-3. Ovo nije kraj takmičenja za naše kadete jer ih već sutra očekuje borba za tri preostale kvote za odlazak na Omladinske Olimpijske Igre koje se ovog leta održavaju u Kini.

Pored Stefanovića i Dinića u Ljubljani su gađali i ostali naši reprezentativci. U konkurenciji kadetkinja, mlada Mina Šibalić iz kluba Elite Archery ispucala je 511 krugova u kvalifikacijama i posle toga izgubila u eliminacijama od takmičarke iz Velike Britanije. U konkurenciji juniorki, Čarna Brzaković iz pančevačkog kluba ispucala je 403 kruga i posle toga u eliminacijama bila slabija od protivnice iz Estonije.

Imamo i takmičare u kompaund stilu. Talentovani Akoš Varga iz kluba Castle Archery - Temerin je u konkurenciji juniora imao 666 krugova i kotirao se kao 14. na takmičenju, dok je njegova koleginica Marija Ljubinković iz beogradskog BSK-a ispucala 611 krugova u kvalifikacijama. Eliminacione runde za takmičare u kompaund stilu se održavaju danas.

Želimo svu sreću svim našim takmičarima koji su ostali u konkurenciji a posebno našim omladincima koji će sutra pokušati da osvoje kvotu za OI.