Katarina Milošević oborila državni rekord

U subotu 26.04.2014. godine, održana je prva etapa Centralno-evropskog kupa u Sloveniji gde je nastupila i reprezentacija Srbije. Troje takmičara našeg kluba su bili u sastavu reprezentacije. Luka Grozdanović koji se takmičio u konkurenciji seniora, Katarina Milošević se takmičila u konkurenciji juniorki i Nikola Stefanović u konkurenciji kadeta.

Početak ove sezone je obeležilo jako loše vreme pa i ovo takmičenje nije bilo izuzetak. Vremenski uslovi su se odrazili i na rezultate, kako to u našem sportu obično i biva, ali to nije sprečilo našu juniorku da pruži sve od sebe i ispuca jedan jako solidan rezultat. U kvalifikacijama Katarina je imala 534 krugova što je bilo i više nego dovoljno da obori državni rekord koji je držala novosađanka Tanja Savić sa 449 krugova. Što se naših ostalih takmičara tiče Luka je sa 576 krugova bio 12. među seniorima a Nikola Stefanović sa zaista solidnim rezultatom od 589 krugova je bio 14. u konkurenciji kadeta.

U eliminacionim rundama naši streličari nisu uspeli da se domognu pobedničkog postolja. Luka je ispao u osmini finala od kolege iz Mađarske, a Nikolu je iz daljeg takmičenja izbacio streličar iz Slovenije takođe u osmini finala. Katarina je otišla korak dalje od klupskih kolega i u četvrtfinalu je ispala od takmičarke iz Poljske.

Bez obzira na nešto slabiji učinak, trener Čolović je zadovoljan učinkom naših takmičara a posebno ovim novim državnim rekordom. Uzevši u obzir da je sam početak sezone i jako loše vremenske uslove za trening ovakvi rezultati na ovako velikom takmičenju obećavaju da je pred nama jedna uspešna sezona i da ima puno prostora za napredak.

Sledeća etapa Centralno evropskog kupa održaće se u Beogradu 31.05. gde očekujemo još bolje rezultate.