Državno prvenstvo - Outdoor 2011

Svake godine streličari našeg kluba željno iščekuju Državno prvenstvo. Period priprema je svima interesantan I svi jedva čekaju taj sunčan dan koji Nišlijama uvek miriše na pobedu.
I ove nedelje okupili smo se , da bi sa što bolje opaljenim strelama zauzeli što bolji plasman. U vazduhu se osećala neizvesnost I sreća, a put do tamo bio je pun sala na račun drugih streličara I to je našim takmičarima dalo veliko samopouzdanje da poraze ostale klubove I još jednu godinu u nizu budu najbolji u drzavi.
Stigli smo tamo,. Naravno, kao I svaki put, bili najbrojniji…Sklopili smo lukove, opalili prve strele za zagrevanje, podesili nišane da strele lete pravo u ``zlato`` I počeli.
Jedna za drugom, ubrzo behu ispaljene sve strele. Mlađi takmičari završili su svoje takmičenje I mogli su da bodre ove starije. U mlađim kategorijama naše mlade nade bile su odlične. U kategoriji mlađih pionira Matija Milenković zauzeo je prvo mesto. Stariji pionir Nikola Dinić osvojio je drugo mesto, dok je Čolović Jelena bila prva u kategoriji starijih pionirki.
U kategoriji kadetkinja, Nina Milenković bila je druga, dok je treće mesto zauzela Marija Novaković. U kategoriji kadeta, Petar Stefanović bio je prvi.
Seniorke su zauzele drugo I treće mesto. Ana Stanković bila je druga, a Zorica Vuković treća. U kategoriji juniora, Vladimir Popović bio je prvi.
Zatim je nastupilo raspucavanje. Tu smo veliku nadu polagali na junior Luku Grozdanovića, koji je gađao u kategoriji seniora. Osmina, četvrtina, polovina takmičenja…finale…I u finalu dva najbolja streličara. Ivan Tasić I Luka Grozdanović. Bilo je napeto. Do poslednje strele nije se znalo ko će biti bolji. Izgleda da iskustvo nije bilo presudno u ovom raspucavanju, jer je zlato osvojio Luka.
Ekipno smo, naravno, bili prvi. Tako da smo I ove godine pokazali kako smo najbolji klub u Srbiji I klub koji najviše radi I ima najbolje I najperspektivnije streličare.
Sa osmehom na licu, okićeni medaljama, vratili smo se kući I otisli odmah na tortu ponosne mame Luke Grozdanovića.