Vrnjačka banja 21.08.2011


Šta reći... SK Niš objasnio...
Krenuli mi u Stopanju na pečenje kad ono čujemo u Vrnjačkoj Banji SK Munja organizuje turnir. I mi šta da radimo, spakujemo se i odemo da im pokupimo medalje.
Šalu na stranu (pečenje ne medalje, medalje smo pokupili mada sa druge strane bilo je i pečenja...). U Vrnjačkoj Banji prošlog vikenda imali smo priliku da prisustvujemo jednom lepom takmičenju. Pre svega sve pohvale za SK Munja, to je jedan jako perspektivan i jako mlad klub i mislim da ovo ima potencijala da postane jedna od naših omiljenih destinacija. Prijatna atmosfera, lep teren, solidna organizacija i sve u svemu čista desetka ako uzmemo u obzir da klub postoji svega godinu ili dve dana (ovako bi dobili 9.5) te su greške moguće i dozvoljene.
Niški klub... Pa šta reći. Muškarci recurve srebro i bronza individualno a ekipno čisto zlato sa ubedljivih 300 poena prednosti nad Pančevom koje je bilo iza nas. Srebro je uzeo Tasić a bronzu Luka Grozdanović koji se takmičio u kategoriji seniora. Ne možemo da ne pohvalimo Luku za jedan perfektan turnir i sa punim pravom je on trebao da se nađe na najvišem postolju ali kao što svi znamo treba nekada i malo sportske sreće. No ne treba nikako zanemariti činjenicu da smo u 1/4 finala imali 5 naših takmičara od ukupno 8 a potom se tih 8 svelo na 4 od kojih su 3 bili naši streličari. Birđan je bio četvrti pošto ga je Luka porazio u meču za bronzu. No da ne preterujemo sa muškom konkurencijom, moramo da pohvalimo i lepši pol. Zlato, srebro i bronza, nije malo. Ana Stanković je bila prva, Svetlana Nikolić druga a Zorica Vuković treća.
I u mlađim kategorijama smo uzeli dosta medalja. Petar Stefanović bio je prvi u kategoriji kadeta, a Nina Milenković je uzela srebro u konkurenciji kadetkinja. Što se starijih pionira tiče tu su Nikola Dinić i Aleksandar Čolović bili drugi i treći, a Jelena Čolović je bila prva u konkurenciji starijih pionirki. Naš najmlađi takmičar Matija Milenković je bio najbolji u konkurenciji mlađih pionira.
Sve u svemu tako. Pokupili smo medalje pa smo u povratku svratili malo u Stopanju...