VELIKI USPEH NAŠIH TAKMIČARA U BUGARSKOJ

Od 10.-12.decembra 2010.god.u Bugarskom gradu Samokovu,na padinama skijaškog centra Borovec održan je prvi međunarodni INDOOR turnir ,,Arena Archery".

Trinaest naših takmičara iz šest klubova ( Odisej, Elit, BSK, Kalemegdan, Vršac i Niš ) uzelo je učešća na turniru koji je imao 115 takmičara iz Bugarske, Crne Gore, Rumunije i Srbije.Generalno, možemo da budemo zadovoljni sa rezultatima naših takmičara.Doduše,takmičari u kompaund diviziji nisu opravdali ulogu favorita,ali ipak,ekipa ,,Odiseja" iz Obrenovca osvojila je prvo mesto u kategoriji tim kompaund a Ljubiša Urošević iz ,,Kalemegdana" je osvojio treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji.Prijatno su iznenadili takmičari kategorije Olimpijskog luka gde su seniorka Nikolić Svetlana i kadet Stefanović Petar,oboje iz streličarskog kluba ,,Niš" osvojili prva mesta u svojim konkurencijama. Treba još spomenuti juniore Popović Luku ,,Elit" koji je osvojio četvrto mesto,i Grozdanović Luku ,,Niš" na petom mestu kao i seniora Marčel Birđana ,,Vršac" na šestom mestu. Sa dve zlatne medalje streličarski klub ,,Niš" je osvojio treće mesto u kategoriji najuspešnijih klubova.

Ovaj turnir je omogućio susret naših i članova Bugarskog streličarskog saveza koji je iskorišten za unapređenje saradnje dva saveza.U načelu dogovorena je bliza saradnja dva saveza koja bi se ,za sada, ogledala u češćem i brojnijem uzajamnom učešću na turnirima,kao i organizacijom zajedničkih reprezentativnih priprema.Tom prilikom je uručena plaketa našeg saveza predsedniku bugarskog streličarskog saveza Danijelu Pavlovu.

Na kraju,treba pohvaliti dobru organizaciju našeg domacina i prijatelja Ivana Jotova i njegovu ,,Yotov Archery Academy" na dobrodošlici, gostoprimstvu i pozivu da i sledeće godine učestvujemo na ovom lepom turniru.

Fotografije sa ovog turnira možete pogledati u galeriji.